Economia 20/02/2013

Els autònoms i les pimes no pagaran a partir del 2014 l'IVA fins que no cobrin les factures pendents

Rajoy anuncia una bateria de mesures d'estímul que formaven part del seu programa electoral

Joan Faus/ferran Casas
1 min

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat aquest dimecres en el debat de política general al Congrés una bateria de mesures d'estímul de l'economia, bona part de les quals s'aprovaran aquest divendres.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Rajoy busca així, "en la mesura del que sigui possible", complir algunes de les mesures econòmiques expansives que va prometre en la campanya electoral del 2011.

D'entre les actuacions anunciades, destaca que a partir del 2014 els autònoms i les pimes que facturin menys de dos milions d'euros no pagaran l'IVA fins que no cobrin per el servei que han realitzat. Es tracta d'una vella reclamació d'aquest col·lectiu i que el PP es va comprometre, en la campanya electoral, a incloure en una llei d'emprenedors.

També hi haurà mesures en l'àmbit laboral, financer, energètic i d'habitatge. Per exemple, es donaran bonificacions als autònoms més joves, es crearà un nou contracte per a emprenedors, s'impulsarà un mercat alternatiu borsari per finançar pimes, es crearà un nou pla de 2.600 milions per pagar a proveïdors que van quedar fora del programa anterior o es limitarà el període de pagaments dels deutes als proveïdors.

stats