Economia 17/09/2012

La UGT diu que "no hi ha cap indicador positiu" de la reforma laboral

El sindicat denuncia que la norma no ha assolit els seus objectius en els primers sis mesos en vigor

Efe
1 min

MadridLa reforma laboral, després de sis mesos sencers d'aplicació, no ha creat ocupació ni ha frenat la destrucció de llocs de treball, i tampoc ha servit per augmentar la contractació ni ha evitat la segmentació del mercat laboral, segons ha denunciat aquest dilluns el secretari d'Acció Sindical de la UGT, Toni Ferrer.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"No hi ha ni un sol indicador positiu" sobre l'ocupació o la contractació després de l'entrada en vigor de la reforma laboral el febrer d'aquest any, a excepció de l'augment, "només en un 0,5%", dels contractes indefinits inicials, ha explicat Ferrer en una roda de premsa de balanç de la llei laboral.

Des de l'entrada en vigor de la reforma, la contractació ha caigut el 4,4%, els contractes indefinits han disminuït el 14,3% i els temporals, el 4,6%, mentre que només han crescut els indefinits inicials.

Respecte al contracte "estrella" de la reforma, el d'emprenedors representa només el 0,7% del total dels contractes signats i els sindicats desconeixen encara quants n'hi ha que s'acullin a bonificacions.

A més, l'ocupació ha disminuït un 4,8% respecte al mateix període del 2011, el nombre de desocupats ha augmentat el 17,8% i l'atur registrat a l'agost ha crescut un 12% respecte al mateix mes de l'any passat, mentre que els ERO han crescut un 88% el 30 de juny.

stats