Economia 27/07/2012

El govern espanyol assegura que "l'opció del rescat està descartada"

L'agència Reuters assegura que el ministre d'Economia, Luis de Guindos, va negociar aquest dimarts amb el seu homòleg alemany, Wolfgang Schäuble, un rescat de 300.000 milions

Joan Faus
1 min
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, aquest divendres / EFE

MadridLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha descartat aquest divendres que l'executiu demani al fons de rescat europeu que compri deute sobirà. En la roda de premsa posterior al consell de ministres, la vicepresidenta també ha descartat demanar un rescat complet d'Espanya. "L'opció del rescat està descartada", ha assegurat amb rotunditat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La número dos de l'executiu de Rajoy ha negat, d'aquesta manera, la informació difosa per l'agència Reuters aquest matí de divendres, segons la qual el ministre d'Economia espanyol, Luis de Guindos, hauria negociat amb el seu homòleg alemany, Wolfgang Schäuble, un rescat total d'Espanya valorat en 300.000 milions d'euros.

Segons Reuters, De Guindos hauria comentat aquesta qüestió amb el ministre de Finances alemany durant la reunió que van mantenir a Berlín dimarts passat. Santamaría ha assegurat que tots els contactes europeus mantinguts els darrers dies per l'executiu espanyol van en la línia d'accelerar els acords de l'últim consell europeu, entre els quals hi ha la consolidació de la unió bancària, que podria derivar en la injecció directa a les entitats de les ajudes destinades a sanejar la banca.

stats