Economia 18/12/2012

De Guindos admet que els contribuents espanyols pagaran part del rescat bancari europeu

El ministre diu que si es fa una "gestió adequada" de les quatre entitats nacionalitzades en la seva venda "es podrà recuperar gran part" de l'ajuda europea però no tota

Joan Faus
1 min
El ministre d'Economia, Luis de Guindos, aquest dimarts al Congrés / EFE

MadridEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha admès aquest dimarts que els contribuents espanyols pagaran part del rescat europeu de 37.000 milions per al sistema financer.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la seva intervenció a la comissió d'Economia al Congrés de Diputats, De Guindos ha dit que si es fa una "gestió adequada de les institucions" -en referència a les quatre entitats nacionalitzades (Bankia, CatalunyaCaixa, Nova Galicia i Banc de València)- en la seva venda "es podrà recuperar gran part" de l'ajuda europea de 37.000 milions. D'aquesta forma, ha admès que el valor de la venda dels grups serà inferior als diners que van rebre, és a dir la diferència l'haurà de posar l'Estat en el retorn de l'ajuda als socis europeus. De fet, en el cas de Banc de València l'Estat ja ha perdut diners perquè li va donar ajudes per valor de 5.500 milions i la va vendre per un euro a CaixaBank.

stats