Economia 19/12/2012

De Guindos: "Espanya no necessita un rescat"

Rajoy, però, no descarta demanar ajuda. "Sense renunciar a res no tinc la decisió presa", assegura al Congrés

Joan Faus
1 min

Madrid"Espanya no necessita un rescat, el que necessita és que dissipin dubtes sobre l'euro. Aquesta ha estat la resposta del ministre d'Economia, Luis de Guindos, a una pregunta d'IU en la sessió de control al govern espanyol aquest dimecres al Congrés sobre si Madrid demanarà ajuda al fons de rescat europeu perquè així el Banc Central Europeu (BCE).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El ministre ha reiterat que un cop es dissipin aquests dubtes el cost del finançament del deute espanyol s'abaixarà, conjuntament amb una "política econòmica seriosa".

La postura de De Guindos xoca amb la del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que en el mateix hemicicle uns minuts abans no havia tancat la porta a sol·licitar ajuda externa. "No ho he demanat perquè crec que no és necessari pels interessos dels espanyols. Això no significa que en el futur no el demanem. Si és necessari el demanaré", ha afirmat.

Tot i que ha negat que impliqui noves condicions, Rajoy també ha manifestat alguns dubtes sobre l'assistència financera. "No tinc clar que això signifiqui més finançament. Sense renunciar a res no tinc presa la decisió", ha afegit.

stats