Economia 11/07/2012

Rajoy admet la tutela europea: "Fem el que no ens queda altre remei que fer"

"Faig el que no m'agrada. No renunciar a abaixar-los [els impostos] quan sigui possible, però han canviat les circumstàncies i m'hi haig d'adaptar", assegura el president al Congrés

J.faus/j.rusiñol
1 min
Rajoy al Congrés després d'anunciar noves retallades i pujada d'impostos

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha admès aquest dimecres al Congrés dels Diputats que Espanya no té gaire marge de maniobra i que està tutelada per la Unió Europea d'ençà del rescat bancari. "Fem el que no ens queda altre remei que fer", ha dit Rajoy, i ha afegit: "Els espanyols no podem escollir si fem o no sacrificis. No tenim aquesta llibertat".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, ha admès que està incomplint les promeses que va fer, però que no té alternativa. "Faig el que no m'agrada. No renunciar a abaixar-los [els impostos] quan sigui possible, però han canviat les circumstàncies i m'hi haig d'adaptar. Faig tot el que s'ha de fer. És l'únic camí que porta a la recuperació", ha assegurat amb preocupació.

El president ha admès que Espanya està en un "cercle viciós" i en un "moment crucial que determinarà les nostres esperances", però s'ha mostrat confiat: "Gràcies a aquests sacrificis podrem salvar el que tenim. Al final del sacrifici hi haurà recompensa".

stats