Economia 10/03/2013

Els sindicats diuen que la vaga general no està en la seva “agenda” però no “descarten absolutament” res

Demanen al govern espanyol que prengui nota de les manifestacions d'aquest diumenge

Joan Faus
1 min

MadridEl secretaris general de CCOO, José Ignacio Fernández Toxo, i de la UGT, Cándido Méndez, han dit aquest diumenge que no està en la seva "agenda" la convocatòria d'una vaga general aquest any però que no descarten "absolutament cap mobilització" i que ho decidiran "en funció dels esdeveniments" econòmics, polítics i socials.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Ho han assegurat en la roda de premsa de presentació de les manifestacions a tot l'Estat "Contra l'atur 6 milions de raons. Per una democràcia social i participativa", organitzades per els sindicats i desenes d'entitats socials agrupades en l'anomenada cimera social. "El frau, els paradisos fiscals i la corrupció d'uns pocs són l'empobriment, el desnonament i la violència social contra la majoria", és un dels lemes de les protestes.

Toxo ha dit que les polítiques d'austeritat suposen un "autèntic suïcidi" en el si de la UE i ha considerat que en el cas d'Espanya això encara és pitjor perquè hi ha una "absència de lideratge polític" que "apunta a una major degradació progressiva".

Entretant, Méndez ha advertit que les mobilitzacions d'aquest diumenge suposen una "exigència molt clara" a la política del govern espanyol, que ha considerat està basada en "falsedats" i està provocant un augment de l'atur, un "increment dramàtic de les desigualtats i un allunyament dels ciutadans cap a les institucions". En aquest sentit, ha reclamat que s'impulsin polítiques d'ocupació i mesures de regeneració democràtica, i ha tornat a demanar un referèndum sobre les polítiques de l'executiu espanyol.

stats