Economia 06/05/2013

De Guindos rebutja el pla d'estímul del PSOE i diu que les reformes crearan llocs de treball

El ministre torna a demanar avançar en la unió bancària per acabar amb la diferència del cost del crèdit entre països europeus

Joan Faus
1 min
El ministre d'Economia, Luis de Guindos, durant les jornades. EFE

MadridEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha tornat a demanar aquest dilluns als països de la UE avançar en els acords de la unió bancària per tal d'acabar amb la "fragmentació del mercat de crèdit", és a dir, que el cost de finançament variï dràsticament entre els diversos països europeus, per exemple, sent molt més barat a Alemanya que a Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Si la percepció dels bancs es condiciona a la situació dels països d'origen, el finançament no fluirà de forma homogènia", ha assegurat en declaracions als periodistes després de participar en unes jornades econòmiques. La seva opinió és que el "pas fonamental" per solucionar la situació és la unió bancària, és a dir, que hi ha un únic supervisor, mecanisme de resolució i fons de garantia de dipòsits. Es tracta d'una nova reclamació a Alemanya, que està frenant la implantació de la unió bancària −impulsada el juny del 2012− a l'espera de les eleccions de la tardor.

D'altra banda, De Guindos ha rebutjat la proposta que va fer diumenge el PSOE d'impulsar un pla d'estímul de 30.000 milions amb els diners del rescat bancari −de fins a 100.000, dels quals se n'han fet servir 40.000−. "No es tracta de crear un fons per a cadascun dels problemes de l'economia, cal fer reformes perquè les empreses privades creïn ocupació", ha afirmat.

stats