Economia 10/05/2013

El govern espanyol vol un "major control intern" a les empreses

L'executiu demana a un grup d'experts millores del govern corporatiu a les companyies i prepara canvis en les càmeres de comerç

Joan Faus
1 min
L'Església, inclosa dins la llei de transparència en rebre fons públics

MadridEl govern espanyol ha aprovat aquest divendres canvis en la llei de càmeres de comerç per fomentar la "internacionalització" de les pimes i la "formació dual" dels joves, segons ha anunciat la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría en la roda de premsa posterior al consell de ministres.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'objectiu és utilitzar les càmeres per "serveis més innovadors i eficients", i promoure un "marc jurídic amb seguretat i claredat". D'una banda, el Consell Superior de Cambres es convertirà en la Càmera de Comerç d'Espanya amb l'objectiu que doni "auxili, suport i cobertura" a les pimes per a la seva expansió internacional. I de l'altra, es vol "utilitzar el potencial i la xarxa" de les càmeres de comerç per "col·laborar" amb la implantació del model de formació dual, que combina l'ensenyament amb estades a empreses. "Cal aprofitar el que tenim perquè en el seu entorn natural que són les pimes ens ajudin", ha afirmat.

D'altra banda, l'executiu espanyol també ha acordat reformar els codis de bon govern corporatiu i ha demanat a una comissió d'experts que elabori propostes de modificació en quatre mesos. L'objectiu és "analitzar el paper de les juntes d'accionistes" i establir un "major control intern", garantir la "màxima professionalitat" a les empreses o fixar "regles clares dels mecanismes per influir a les juntes d'accionistes evitant conflictes d'interessos i emparant expectatives dels socis minoritaris".

Un cop rebi l'informe en quatre mesos, el govern de Mariano Rajoy aprovarà en el termini de dos mesos "canvis normatius" -és a dir, d'obligat compliment- i també elaborarà un nou codi de bones pràctiques d'autoregulació -és a dir, voluntari- per a les societats cotitzades, al qual espera que se sumin també les empreses que no cotitzen a borsa.

stats