Economia 20/05/2013

De Guindos condiciona la baixada de l'IRPF a una recuperació econòmica "clara" el 2014

El ministre d'Economia diu que serà "factible" reduir la càrrega fiscal el 2015 si l'any que ve es compleixen els pronòstics i el PIB avança un 0,5%

Ara/efe
2 min
El ministre d'Economia, Luis de Guindos, aquest dilluns. Paco Campos / EFE

MadridEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha manifestat aquest dilluns la seva confiança que la recuperació econòmica "sigui clara" ja el 2014 i que per tant el 2015 sigui "factible" la reducció impositiva i la reversió de l'última pujada de l'IRPF. D'aquesta forma, De Guindos ha vinculat la baixada de l'IRPF –que inicialment estava prevista per a l'any vinent– al fet que es compleixin els pronòstics del govern espanyol i el 2014 l'economia creixi un 0,5%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

De Guindos ha fet aquestes declaracions, a preguntes dels periodistes, després de presentar al costat del ministre d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, les línies estratègiques per a la internacionalització del sector agroalimentari.

El titular econòmic també ha anunciat noves línies de suport per a les pimes. Ha explicat que en aquestes mesures se centrarà part de l'esforç del govern per fomentar i reactivar el teixit empresarial destruït per la crisi. Ha recordat que, en els propers dies, s'aprovarà la llei d'emprenedors, que recollirà mesures d'impuls que se sumaran a les específiques per a la internacionalització.

L'executiu vol facilitar l'accés als mercats exteriors de les pimes perquè, al seu parer, són les grans empreses les que han concentrat tradicionalment la tasca exportadora. Entre les mesures que estudia el govern, a nivell general, figuren les dirigides a l'eliminació de traves burocràtiques i a "facilitar" la seva tasca.

Segons ha apuntat, les pimes assumeixen riscos davant dels quals han de rebre compensacions en l'àmbit fiscal, de la internacionalització i en l'eliminació de traves a l'activitat, "i per aquí anirà la llei d'emprenedors".

Des del punt de vista del finançament, ha apuntat que serà prioritari per al govern posar capital a disposició de les pimes en un context de problemes de "palanquejament" i, en aquest sentit, ha recordat que inversors alemanys també injectaran recursos a llarg termini en petites i mitjanes empreses.

stats