Economia 23/05/2013

El govern espanyol aprovarà demà la llei d'emprenedors, que permetrà crear una empresa en "pocs dies"

Rajoy ho ha confirmat a Colòmbia. El termini actual pot ser de 28 dies

Ara
2 min
Rajoy s'ha reunit a Cali amb el president de Mèxic. Tots dos participen en la cimera de l'Aliança del Pacífic. EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat aquest dijous que demà divendres el consell de ministres aprovarà la llei d'emprenedors, una de les principals promeses electorals del PP i que porta més d'un any de retard.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la seva intervenció en unes jornades econòmiques a Cali (Colòmbia) on se celebra una cimera de l'Aliança del Pacífic, Rajoy ha explicat que la norma busca "fomentar la inversió" per així generar "creixement i ocupació" i donar un "suport molt clar a la internacionalització de les empreses". La llei inclourà incetius fiscals i ajudes a les pimes, per exemple que els autònoms no paguin l'IVA fins que cobrin.

Un parell d'hores abans, la vicepresidenta de l'executiu, Soraya Sáenz de Santamaría, ja havia avançat que demà s'aprovaria un projecte de llei que agilitzarà els terminis per crear una empresa. La número dos de Rajoy ha assegurat que el nou termini podria arribar a ser de tres dies però posteriorment portaveus del seu departament l'han matisat i han dit que no hi havia una mitjana i que en qualsevol cas es tractaria de poder obtenir llicències en "pocs dies", molt per sota dels 28 actuals.

El projecte ha sigut posat en marxa per la Comissió Assessora per a la Reforma de les Administracions Públiques, el consell assessor de la qual ha presidit aquest matí Sáenz de Santamaría al Palau de la Moncloa.

El projecte, ha explicat la vicepresidenta, redueix els tràmits burocràtics als emprenedors, amb l'objectiu de situar Espanya pel que fa a terminis de creació d'una nova empresa en un lloc similar al d'altres potències europees com Alemanya, França o el Regne Unit.

Així, els deu tràmits necessaris per a la posada en marxa d'una nova empresa –el termini d'execució pot arribar ara als 28 dies– es podran realitzar en una sola pàgina web que recollirà els documents exigits i que emplenarà l'emprenedor via internet per, a partir d'aquí, distribuir la informació a les tres administracions implicades.

Es tracta, ha explicat, de "ser capaços de coordinar les tres administracions, simplificar normes i procediments als ciutadans" i de "no exigir-li" una "tasca" que correspon a l'administració.

stats