Economia 21/06/2013

El Banc d'Espanya veu "possible" vendre CatalunyaCaixa aquest any i obre la porta a donar ajudes al comprador

Restoy admet que es podria comercialitzar l'entitat per parts i reconeix que no es recuperaran tots els diners injectats

Joan Faus
1 min
El subgovernador Restoy, avui a Santander. EFE

SantanderEl subgovernador del Banc d'Espanya, Fernando Restoy, ha revelat aquest divendres que és "possible" que la venda de les nacionalitzades CatalunyaCaixa i Novagalicia es pugui fer aquest any, però ha dit que la "velocitat" del procés de comercialització dependrà de la "gana" del mercat i de l'objectiu de recuperar al màxim les ajudes públiques atorgades.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la intervenció en unes jornades a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo de Santander, organitzades per l'Associació de Periodistes d'Informació Econòmica (APIE), Restoy ha dit que el millor és "no esperar gaire" i fer-ho quan les "condicions de mercat ho permetin", i ha obert la porta a vendre les dues entitats per parts o atorgar un esquema de protecció d'actius (EPA) al comprador, és a dir, ajudes indirectes per a futures pèrdues dels grups. Aquest últim aspecte és molt destacat, perquè fins ara l'Estat s'havia oposat a donar ajudes al comprador, cosa que havia fet fracassar en dues ocasions la venda de l'entitat catalana, l'últim cop, a finals de febrer.

El també president del FROB (el fons estatal de rescat) ha explicat que no preveu que CatalunyaCaixa i Novagalicia puguin necessitar més ajudes públiques i que considera que les entitats podrien "seguir temps" en mans de l'Estat sense haver de requerir més capital. Finalment, ha admès que hi ha una "probabilitat reduïda" de poder recuperar tota la inversió.

stats