Economia 24/06/2013

De Guindos insisteix que no hi ha pressa per vendre CatalunyaCaixa

El ministre torna a marcar distàncies amb el Banc d'Espanya

Ara
1 min

MadridEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha tornat a dir aquest dilluns que el govern espanyol no té pressa per vendre les nacionalitzades CatalunyaCaixa i Novagalicia perquè vol analitzar el "millor moment" per fer-ho i recuperar al màxim les ajudes atorgades per l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"S'analitzarà el millor moment, no tenim motius per córrer. Sé que alguns volen comprar molt ràpid, però ho farem amb l'atenció que requereix, perquè en el cas de CatalunyaCaixa s'ha fet una injecció de 13.000 milions i en el de Novagalicia, de 9.000 milions d'euros", ha dit en delcaracions a la Cope.

Després de subratllar que les dues entitats estan "molt sanejades" i compten "amb molta liquiditat", De Guindos ha subratllat que l'"obligació" del govern és tornar i "maximitzar" el retorn que s'obté de les dues injeccions de capital, perquè està convençut que aquestes entitats "valen", a diferència del que opinen alguns compradors.

"Ho hem de fer en el moment adequat i amb un procés molt competitiu perquè el contribuent espanyol obtingui els màxims recursos possibles en les circumstàncies de venda d'aquestes entitats que són solvents i sobre les quals s'han fet esforços molt importants", ha dit.

D'aquesta manera, De Guindos torna a marcar distàncies amb el Banc d'Espanya, que divendres va considerar difícil obtenir molts diners en les vendes -va obrir la porta a atorgar ajudes indirectes als compradors- i es va mostrar confiat a poder comercialitzar-les aquest any.

[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false ES X-NONE X-NONE ̶

[if gte mso 9]>