EMPRESES
Economia 11/05/2011

Cacaolat proposa un ERO temporal com a primer pas per superar el concurs

La direcció de l'empresa planteja una suspensió per als treballadors de Barcelona i Parets dins del pla de viabilitat per remuntar la difícil situació financera

Efe
2 min

BarcelonaLa direcció de l'empresa de batuts Cacaolat ha presentat avui al jutjat mercantil número sis de Barcelona un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) temporal per millorar la situació financera de la filial de Cacaolat, actualment en concurs de creditors.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons que han confirmat a Efe fonts judicials coneixedores del procés, ara el titular del jutjat número sis haurà d'aprovar la conveniència d'aquest ERO per garantir la viabilitat de l'empresa fins que es pugui aixecar el concurs.

Aquesta és la mesura més immediata del pla de viabilitat per millorar la situació financera del grup, segons que han explicat les mateixes fonts jurídiques coneixedores del cas.

Fonts sindicals s'han limitat a indicar que desconeixen l'abast de l'expedient en nombre de treballadors afectats, encara que no descarten que afecti tant a les plantilles de Catalunya com d'Aragó, que sumen al voltant de 500 persones.

Qualsevol mesura d'aquest tipus, com un ERO temporal, ha de ser aprovada per l'administració concursal i pel jutge que tutela el cas, tal com passa sempre en els processos concursals.

De la seva banda, el pla de viabilitat de l'empresa haurà de rebre el vist-i-plau de l'administració concursal, del jutjat que supervisa el concurs i, posteriorment, dels principals creditors de la companyia.

El concurs de creditors té com a administradors designats pel jutge l'auditora de comptes Deloitte i l'advocat Juan Antonio Borrás Abos i es va presentar en el procés on diverses empreses de Nueva Rumasa, entre elles Cacaolat, van entrar en suspensió de pagaments el mes de març passat en ser incapaços d'assumir el seu deute financer.

A més de les plantes catalanes de Barcelona i Parets del Vallès (Vallès Oriental), Cacaolat compta amb una planta a Utebo (Saragossa), on des de principis d'abril, arran d'una reunió a la seu del govern aragonès, ja planejava el possible ERO temporal com a mesura de viabilitat, segons expliquen fonts del comitè d'empresa de la planta.

En l'esmentada reunió entre l'empresa, els treballadors i l'executiu aragonès, es va parlar d'aplicar la mesura a l'horitzó d'un any, amb un màxim de 180 dies d'afectació.

La mesura per a la planta aragonesa, que té 106 treballadors i de la qual depenen també ramaders, formarà part del pla de viabilitat per a la seu a Utebo, també en concurs de creditors.

Actualment, i després d'uns primers dies de nerviosisme després de la declaració del concurs de creditors, les plantes de Cacaolat a Catalunya estan funcionant amb relativa normalitat i els proveïdors estan proveint les plantes productives, segons expliquen fonts sindicals.

De la seva banda, la plantilla saragossana subratlla que fa més d'un mes que està la producció "gairebé paralitzada" i que només han produït encàrrecs específics per a institucions, tot i que les últimes informacions rebudes pels treballadors apunten a què es reprendrà aviat.

La marca catalana va ser adquirida a Parmalat Espanya per Nueva Rumasa en el mateix paquet en el qual va comprar altres empreses d'alimentació del grup italià al nostre país, entre elles Clesa, l'any 2007, per un total de 188 milions.

stats