NUEVA RUMASA
Economia 23/09/2011

Vichy, Central Lechera Asturiana i l'aliança Cobega-Damm-Victory, a la final per Cacaolat

L'informe dels administradors concursals de Cacaolat descarta l'oferta presentada pel grup inversor Roures. Mentrestant a Madrid, el jutge insisteix a voler acumular el procés

Efe
2 min

BarcelonaL'oferta liderada per l'empresa Roures Reengineering per comprar els actius industrials de Cacaolat ha estat descartada per l'administració concursal, segons han explicat a Efe fonts jurídiques i empresarials coneixedores del procés.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'administració concursal ha presentat avui al jutjat mercantil número 6 de Barcelona l'informe en el qual determina les tres millors ofertes per fer-se amb la unitat productiva de Cacaolat.

Per tant, segueixen en la licitació per l'empresa de batuts el fons Victory Turnaround (al costat de Cobega i Damm), Corporació Alimentaria Peñasanta (CAPSA) i Vichy Catalán.

L'oferta que ha estat descartada pels administradors concursals està liderada per l'empresa de gestió d'actius Roures Reengineering, però també compta amb el recolzament de la companyia de congelats Maheso i amb exdirectius de Cacaolat.

Precisament, l'oferta de Roures i diversos industrials catalans i aragonesos proposava dotze milions d'euros pels actius industrials, una xifra menor a les dels altres tres competidors.

A més oferia 65 milions d'euros per invertir amb l'objectiu de construir una nova planta, instal·lar centres d'R+D tant a la planta catalana com aragonesa, diversificar la producció de batuts feia una oferta de productes energètics i retallar la plantilla directiva en un 10%.

A l'espera de rebre el contingut de l'informe concursal com a part implicada, fonts pròximes a l'oferta de Roures Reengineering han reconegut que és probable que sigui la companyia que quedi fora del procés.

Una vegada lliurat l'informe amb les tres millors ofertes, les parts interessades i els representants de la plantilla tenen un període de cinc dies per presentar "les manifestacions que considerin convenients".

Després d'aquest període, les tres propostes seleccionades podran millorar la seva oferta.

Nou rebombori judicial

Després que el Tribunal Suprem dictés dimecres que el jutge de Barcelona és "competent" per prosseguir amb la venda de Cacaolat, el titular del mercantil número 6 a Madrid mogut fitxa. Ha demanat, ara per escrit, al seu homòleg de Barcelona que s'inhibeixi per poder acumular el procés al concurs de Clesa.

Si el jutge de Barcelona es nega a inhibir-se –cosa molt probable atès l'estat avançat de la venda– pot suposar un nou conflicte que arribi al Suprem, que haurà de tornar a pronunciar-se sobre a qui dóna la raó.

stats