CRISI NUEVA RUMASA
Economia 26/03/2011

La plantilla de Cacaolat reparteix batuts a Barcelona per reivindicar el seu futur

Els 400 treballadors de la planta de Letona volen que el jutge declari ja el concurs i aparti els Ruiz-Mateos de la gestió per salvar l'empresa i el producte

Elena Freixa
1 min
Els treballadors de Cacaolat, en defensa de la continuïtat de l'empresa

BarcelonaEls treballadors de Cacaolat s'han concentrat avui a la plaça Sant Jaume de Barcelona en una nova jornada de mobilitzacions en defensa del futur de l'empresa del grup Nueva Rumasa, que ja ha sol·licitat el concurs de creditors. La plantilla ha reivindicat la viabilitat del batut de xocolata repartint-lo entre els ciutadans que passejaven pel centre de la ciutat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El responsable de la Fedaració Agroalimentària d'UGT, David Papiol, ha explicat a l'ARA que els treballadors el que volen és que el jutge declari com més aviat millor el concurs de creditors per apartar la família Ruíz-Mateos de la gestió i buscar sortides que garanteixin la continuïtat d'un negoci "del tot viable".

Papiol espera que el jutge es pronunciï aquesta propera setmana, tal com ja han fet magistrats d'Andalusia i Extremadura amb Dhul i Carcesa, respectivament. Ambdues empreses també formen part del conglomerat empresarial dels Ruiz-Mateos.

També va avisar possibles compradors de la marca que els treballadors no acceptaran moviments especulatius que vulguin fer pensar en el mal estat de l'empresa per comprar-la "per quatre duros" o aprofitin per plantejar retallades de plantilla.

Segons el responsable d'UGT, el que ha passat a Cacaolat és que ha estat descapitalitzada per alimentar d'altres societats del grup que tenien fortes pèrdues. "Aquí no hi ha problemes de comandes i la fabricació va bé. El problema és que els diners no es queden a Cacaolat", ha afegit.

La plantilla ha rebut el suport de les seves famílies i també dels vianants que, segons Papiol, els han traslladat indignació per la situació per la que passa un batut que va néixer a Barcelona, de mans de la família Viader, ja fa 80 anys.

stats