ENTITATS FINANCERES
Economia 06/02/2011

La Caixa comença una gira per Europa per explicar la seva conversió en banc

Els directius de l'entitat seran dilluns a Londres, dimarts a París i dimecres a Frankfurt

Redacció
1 min

BarcelonaLa Caixa explicarà aquesta setmana a analistes i inversors europeus el seu procés de bancarització. L'entitat detallarà a Londres, París i Frankfurt com i quan traslladarà els seus actius i passius financers al nou Caixabank, un banc cotitzat del qual La Caixa en posseirà un 81%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'entitat que presideix Isidre Fainé realitza cada any aquest tipus de gires per explicar els seus resultats. Enguany també donarà a conèixer entre els analistes i inversors estrangers la seva transformació, que La Caixa preveu finalitzar abans de l'agost.

La forma jurídica de l'entitat seguirà sent la d'una caixa i controlarà l'obra social. Tanmateix, traspassarà el seu negoci financer a CaixaBank, on també hi hauran les participacions financeres que actualment té Criteria, així com els paquets accionarials de Telefónica i Repsol. El negoci immobiliari i la resta de participacions industrials es deixaran en un holding no cotitzat que també controlarà La Caixa.

CaixaBank tindrà un valor comptable de 20.600 milions d'euros i un core capital (actius i reserves per fer front a possibles pèrdues) del 10,9%.

stats