ENTITATS FINANCERES
Economia 28/01/2011

La Caixa descarta vendre les seves participacions de Telefónica i Repsol

Isidre Fainé creu que la transformació li servirà per créixer però no alterarà la seva missió fundacional

Ariadna Carbonell
1 min
Isidre Fainé, durant la presentació de resultats

BarcelonaEl president de La Caixa, Isidre Fainé, ha donat més detalls dels canvis que durà a terme el grup en els propers sis mesos. Sobre el holding no cotitzat que agruparà les participacions immobiliàries i industrials (excepte Telefónica i Repsol) Fainé ha dit que l'entitat està oberta a dur a terme compres i vendes, de la mateixa manera que ha fet aquests darrers anys Criteria. En referència als paquets accionarials a Telefónica i Repsol, que dependran del nou banc cotitzat (CaixaBank), el directiu ha dit que no li agraden les vendes i que sí que li agraden els dividends. Fainé ha esmentat l'exemple de BBVA, un banc cotitzat que manté la seva participació a Telefónica.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Isidre Fainé assegura que la transformació que experimentarà La Caixa amb la creació de CaixaBank servirà per crèixer però no alterarà la seva missió fundacional i l'aposta de l'entitat per l'obra social. Fainé ha fet aquestes declaracions en la presentació de resultats de l'entitat.

Pel que fa al negoci immobiliari, Fainé creu que no s'ha de mirar un horitzó a curt termini. De fet, el director general de l'entitat, Juan Maria Nin, ha dibuixat un escenari a llarguíssim termini en què no descarta la sortida a borsa de Servihabitat.

La Caixa ha presentat també les línies generals del seu nou pla estratègic 2011-2014. L'entitat busca ser líder i estar oberta al món. Per consolidar aquest lideratge La Caixa vol créixer de forma orgànica i també a través d'adquisicions si es presenten oportunitats interessants.

stats