FINANCES
Economia 28/01/2011

La Caixa ha guanyat 1.307 milions l'any 2010

Han estat uns beneficis un 13,4% inferiors als de 2009, ja que l'entitat ha reforçat les seves dotacions fins als 2.651 milions, segons fa constar en l'informe enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors

Redacció
1 min

BarcelonaLa Caixa ha guanyat el 2010 un total de 1.307 milions d'euros, un 13,4% menys que en l'any anterior, pel fet d'haver reforçat les seves dotacions totals fins als 2.651 milions d'euros, segons la informació que l'entitat ha remès aquest matí a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'entitat destaca en la seva informació que el grup ha obtingut durant l'any un benefici net recurrent de 1.507 milions, sense disposar del fons genèric per a insolvències, i que ha registrat plusvàlues extraordinàries per valor de 634 milions. La morositat es va situar en tancar el 2010 en el 3,71%.

Aquests són els últims resultats de l'entitat com a caixa d'estalvis, ja que ahir va aprovar bancaritzar la seva activitat i convertir el seu hòlding de participades Criteria en un banc que es denominarà CaixaBank i que assumirà tot el gruix del seu negoci bancari.

La Caixa passarà així a ser un hòlding format per tres divisions: banca, obra social i participacions industrials. El president de l'entitat, Isidre Fainé, s'ha referit avui a aquestes participacions i ha justificat per què les de Repsol i Telefónica han quedat fora del grup industrial on s'agruparan les altres.

En roda de premsa, ha explicat que La Caixa ha decidit deixar fora les dues participacions perquè són més petites, ja que no arriben al 20%, tot i que ha negat que la intenció de deixar-les dins el negoci financer respongui a la voluntat de desfer-se'n. "Vendre no ens agrada", ha afegit.

Pel que fa al negoci immobiliari, La Caixa crearà una nova societat per gestionar tots aquests actius i no descarta que el nou negoci surti a borsa en el futur.

stats