Economia 22/09/2011

La Caixa opta a quedar-se la CAM

El consell d'administració de Caixabank ha acordat avui presentar una oferta no vinculant per comprar la Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM). El dilluns que ve s'acaba el termini obert pel Banc d'Espanya per rebre les anomenades 'declaracions preliminars d'interès' per adjudicar la caixa alacantina abans de les eleccions del novembre.

Ara
1 min

BarcelonaLa Caixa, a través de CaixaBank, ha mostrat el seu interès per quedar-se part dels actius de Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM). El consell d'administració reunit ahir ha acordat presentar una 'declaració preliminar d'interès', el que vol dir que l'entitat que presideix Isidre Fainé vol tenir accés al llibret de condicions de venda de la caixa alacantina, segons han explicat fonts financeres. Aquest pas no significa que Caixabank presenti una oferta en ferm, només representa el primer pas en el procés de subhasta que el Banc d'Espanya vol cloure abans de les eleccions del novembre.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La decisió de CaixaBank és la primera que transcendeix, però altres entitats com ara el Santander i el BBVA també faran el pas. En canvi, Banc Sabadell, que ahir també va celebrar una reunió del consell d'administració, no va aprovar presentar-se al concurs, segons les mateixes fonts, encara que demà mateix ho podria fer.

De fet, els mateixos portaveus del sector financer han assenyalat que el Banc d'Espanya ha "aconsellat" a algunes entitats presentar-se a la subhasta. El problema de la CAM és que és una entitat amb 71.000 milions en actius, d'una dimensió massa gran per integrar-se en alguns bancs del sector.

stats