ENTITATS FINANCERES

Reorganització de l'entitat d'estalvi

La Caixa ratifica la creació del seu banc

L'entitat eleva en 44 milions l'import de l'ampliació de capital de Criteria, que serà de 2.044 milions d'euros

Els consells d'administració de La Caixa, Criteria i Microbank han ratificat l'acord de reorganització del grup, que van donar a conèixer el passat 27 de gener.

La Caixa transferirà els seus actius i passius financers al seu hòlding de participades Criteria, que passarà a anomenar-se Caixabank. La nova entitat cotitzada, que utilitzarà la fitxa bancària de Microbank, mantindrà les participacions de La Caixa a Telefónica i a Repsol, així com els paquets accionarials en entitats financeres internacionals. Per contra, la resta de participacions del grup presidit per Isidre Fainé, entre les quals hi ha Gas Natural i Abertis, i també l'activitat immobiliària de l'entitat, quedaran segregades en una altra entitat no cotitzada.

En un comunicat a la CNMV, La Caixa ha fet saber que l'ampliació de capital prevista per a Criteria de 2.000 milions d'euros s'amplia fins a 2.044 milions d'euros. L'entitat emetrà 374.403.908 noves accions a un tipus d'emissió de 5,46 euros per títol.

La Caixa estima la valoració del 100% de les accions de Microbank en 9.500 milions d'euros, el valor bancari del negoci transmès en 7.471 milions, i l'ampliació de capital en 2.044 milions d'euros.

Criteria, que dóna a conèixer demà els seus resultats de l'exercici, donarà més detalls de l'operació en una presentació per a analistes financers que començarà demà a les 11 del matí.


Més continguts de