ENTITATS FINANCERES
Economia 24/02/2011

La Caixa ratifica la creació del seu banc

L'entitat eleva en 44 milions l'import de l'ampliació de capital de Criteria, que serà de 2.044 milions d'euros

Ariadna Carbonell
1 min

BarcelonaEls consells d'administració de La Caixa, Criteria i Microbank han ratificat l'acord de reorganització del grup, que van donar a conèixer el passat 27 de gener.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La Caixa transferirà els seus actius i passius financers al seu hòlding de participades Criteria, que passarà a anomenar-se Caixabank. La nova entitat cotitzada, que utilitzarà la fitxa bancària de Microbank, mantindrà les participacions de La Caixa a Telefónica i a Repsol, així com els paquets accionarials en entitats financeres internacionals. Per contra, la resta de participacions del grup presidit per Isidre Fainé, entre les quals hi ha Gas Natural i Abertis, i també l'activitat immobiliària de l'entitat, quedaran segregades en una altra entitat no cotitzada.

En un comunicat a la CNMV, La Caixa ha fet saber que l'ampliació de capital prevista per a Criteria de 2.000 milions d'euros s'amplia fins a 2.044 milions d'euros. L'entitat emetrà 374.403.908 noves accions a un tipus d'emissió de 5,46 euros per títol.

La Caixa estima la valoració del 100% de les accions de Microbank en 9.500 milions d'euros, el valor bancari del negoci transmès en 7.471 milions, i l'ampliació de capital en 2.044 milions d'euros.

Criteria, que dóna a conèixer demà els seus resultats de l'exercici, donarà més detalls de l'operació en una presentació per a analistes financers que començarà demà a les 11 del matí.

stats