ECONOMIA
Economia 05/07/2012

La Caixa redueix la participació a Abertis per evitar una opa

La dilatació de les negociacions per l'entrada d'OHL al capital de la concessionària ha obligat La Caixa a rebaixar el seu pes a l'empresa que presideix Isidre Fainé del 31% al 29,9%

T. G.
1 min
Els peatges de Vallvidrera van tenir un benefici d'11,41 milions d'euros el 2011, amb uns ingressos totals de 38 milions.

BarcelonaAbertis es va comprometre a finals d'abril passat a comprar un 5% de la participació de la constructora ACS i a dipositar-la com a autocartera (que es va engreixar fins al 10% de la concessionària). Posteriorment, aquest 5% s'ha de traspassar a OHL, una altra constructora que substituirà el grup de Florentino Pérez a Abertis. Tot plegat, aquesta operació va suposar que la participació de La Caixa (a través de Criteria CaixaHolding) a la gestora d'autopistes augmentava automàticament, perquè la base de capital es reduïa amb l'increment de l'autocartera.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

D'aquesta forma, La Caixa va passar a tenir un 31% d'Abertis. La llei espanyola d'opes estipula que el límit per presentar-ne una és el 30%. Però la llei permet un termini de tres mesos per reduir l'excés de participació. Aquest dijous, La Caixa ha enviat un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) en què assegura que ha venut al mercat accions d'Abertis fins a situar el pes al capital al 29,9%. Com que les negociacions d'Abertis amb OHL s'allarguen i el termini de tres mesos va passant (s'acaba el 26 de juliol), l'entitat financera ha optat per reduir la seva participació, en comptes que la concessionària desfaci l'operació d'autocartera de l'abril, tal com estava previst inicialment.

stats