Economia 30/12/2012

CaixaBank obre a Xile la primera oficina de representació a Llatinoamèrica

L'entitat ha triat Xile pel seu creixement econòmic en els últims anys i per l'interès de les empreses espanyoles a invertir-hi. El proper destí a la zona podria ser Colòmbia

Efe
2 min
CaixaBank ja s'ha quedat Caixa Girona, Bankpime, Banca Cívica i, aquesta setmana, Banc de València.

BarcelonaCaixaBank ha obert a Santiago de Xile la seva primera oficina de representació a Llatinoamèrica, des de la qual oferirà suport financer a les empreses espanyoles que vagin al mercat xilè i a les companyies d'aquest país interessades a invertir a Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'entitat catalana, líder del mercat espanyol, ha elegit Xile per iniciar la seva expansió a l'Amèrica Llatina, on fins ara no comptava amb cap oficina física, han explicat a Efe fonts del banc que presideix Isidre Fainé.

Després del país andí, Colòmbia podria ser el pròxim destí sud-americà elegit per CaixaBank per implantar-se a la regió i reforçar-se en el mercat corporatiu.

CaixaBank va presentar el juliol passat la sol·licitud formal per a l'obertura d'aquesta nova oficina i a finals de novembre va obtenir l'autorització necessària per part de la Superintendència de Bancs i Institucions Financeres de Xile.

A través d'aquesta oficina de representació, ja operativa, CaixaBank pretén promoure el comerç entre els dos països, finançant tant empreses espanyoles com xilenes.

CaixaBank, a més, ofereix als seus clients contactes locals en la majoria de sectors en els quals les empreses espanyoles mostren interès a invertir a Xile, com són l'energètic, el turístic, l'immobiliari, el financer o les infraestructures.

El creixement de Xile

La decisió de l'entitat catalana d'obrir oficina a Xile s'explica, en part, pel notable creixement que ha experimentat aquesta economia els últims anys, així com pel creixent interès de les empreses espanyoles a invertir allà. Actualment, s'estima que unes 1.500 companyies espanyoles estan presents a Xile.

A més, apunten des de CaixaBank, les empreses xilenes són de les que més inverteixen a l'exterior i cada vegada es mostren més interessades a desenvolupar projectes a Espanya, malgrat el difícil moment econòmic que travessa el país.

Les dades macroeconòmiques també avalen l'aposta de CaixaBank per Xile com a mercat emergent. Així, segons indica l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) en el seu informe semestral de perspectives, Xile serà el país que experimentarà més creixement d'entre els 34 membres d'aquest organisme el 2012, amb un augment del PIB del 5,2%.

En els propers anys, a més, Xile es mantindrà al capdavant en creixement, amb una alça del seu PIB del 4,6% el 2013 i del 5,4% el 2014.

El conseller delegat de CaixaBank, Joan Maria Nin, ha manifestat en reiterades ocasions l'aposta de l'entitat per Llatinoamèrica i la voluntat d'iniciar la seva expansió a la regió, on el grup financer compta amb un soci "idoni", com és l'empresari mexicà Carlos Slim.

La internacionalització de CaixaBank

L'obertura de l'oficina de representació de Xile, doncs, s'emmarca en l'estratègia d'internacionalització de CaixaBank, que compta ja amb oficines d'aquest tipus a onze ciutats més d'Europa i Àsia: Londres (Gran Bretanya), París (França), Milà (Itàlia), Stuttgart i Frankfurt (Alemanya), Istanbul (Turquia), Pequín i Xangai (la Xina), Dubai (Emirats Àrabs), Nova Delhi (l'Índia) i Singapur.

L'entitat, a més, disposa de sucursals pròpies a Varsòvia (Polònia), Bucarest (Romania) i Casablanca (Marroc), països en els quals va ser la primera entitat espanyola a obrir una sucursal operativa.

stats