ECONOMIA
Economia 27/07/2012

CaixaBank consumarà la integració de Banca Cívica la setmana que ve

Les accions de l'entitat absorbida deixaran de cotitzar el divendres 3 d'agost. El grup ha executat el 73% de les provisions necessàries per netejar els actius immobiliaris

T. G.
1 min
BONA ESTRELLA  Joan M. Nin, conseller delegat de CaixaBank, va explicar ahir que la compra de Banca Cívica ha permès avançar tres anys el pla de creixement.

BarcelonaCaixaBank integrarà "en un temps rècord de quatre mesos" Banca Cívica, segons ha destacat aquest divendres el conseller delegat, Joan Maria Nin. La setmana que ve està previst que es firmin els protocols de fusió i el divendres 3 d'agost les accions de l'entitat absorbida deixaran de cotitzar. El grup bancari que presideix Isidre Fainé es convertirà en el líder a Espanya, amb uns actius de 357.000 milions d'euros, més de 13 milions de clients i una quota de mercat en dipòsits del 13,7%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Nin ha explicat els resultats de CaixaBank corresponents al primer semestre, que han patit una caiguda del 80%, fins els 166 milions. Com en la gran majoria de bancs, les provisions de 3.735 milions per sanejar els actius immobiliaris han llastat el benefici. De fet, Nin va destacar que CaixaBank i Banca Cívica han realitzat en conjunt 4.957 milions en dotacions només en concepte dels dos Reials decrets del ministre d'economia, Luis de Guindos, el que representa el 73% de les necessitats totals determinades de 6.759 milions.

La morositat de l'entitat s'ha situat en el 5,58% a finals de juny, per sota de la mitjana del sector del 8,95% del maig. El marge d'explotació ha arribat als 1.848 milions, el que va suposar un increment del 12,3%.

stats