Economia 13/03/2012

CaixaBank reconeix que estudia l'absorció de Banca Cívica

L'entitat que presideix Isidre Fainé reconeix que analitza "diferents operacions d'integració", entre les quals hi ha l'examen dels comptes ('due diligence') de Banca Cívica

Toni Garganté
1 min

BarcelonaSembla que CaixaBank no s'escaparà de la segona onada de fusions endegada al sector financer. L'entitat catalana ha informat avui dimarts la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que està estudiant "diferents operacions d'integració, entre les quals es troba, en procés de 'due diligence', la de Banca Cívica".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El text enviat a l'organisme regulador segueix i assenyala que "les operacions es troben en fase d'estudi, sense que s'hagi arribat a cap concreció, especialment pel que fa a la valoració de les companyies, i sense que s'hagi pres cap decisió al respecte pels respectius òrgans de govern". D'aquesta forma, CaixaBank fa un pas important en aquest tipus d'operacions, que normalment vénen acompanyades de poca informació.

Un portaveu de CaixaBank es va limitar a confirmar els extrems del comunicat: "No podem donar més informació perquè CaixaBank és una entitat cotitzada". Amb tot, del comunicat enviat a la CNMV es pot extreure que CaixaBank estudia diversos processos d'integració, entre els quals pot incloure's l'estudi de l'adquisició de NovacaixaGalicia, en mans del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), Ibercaja, que al final no s'ha endut Unnim en subhasta, i la mateixa Bankia.

Aquesta darrera operació suposaria una paritat més ajustada entre les entitats. En tot cas, sembla que aquesta opció s'ha refredat força les darreres setmanes. Ara falta per veure si Banco Santander vol fer algun moviment al mapa financer espanyol, especialment després que el BBVA s'hagi adjudicat Unnim i s'hagi situat com a primera entitat per actius, per sobre del mateix Santander.

stats