27/03/2013

CaixaBank redueix un 13% l'ajust laboral, fins als 2.600 treballadors

2 min
CaixaBank també ha hagut de negociar un expedient de regulació per reduir la plantilla, com la majoria de les entitats del sector.

Barcelona.La reordenació del sistema bancari espanyol afecta a tothom. No hi ha entitat que se salvi de l'onada de reduccions de plantilles i tancaments d'oficines. Ni els bancs denominats sans superen la prova sense retallades. Aquest és el cas de CaixaBank, que en menys d'un any ha hagut d'absorbir Banca Cívica i més recentment el Banc de València. Ahir la direcció de l'entitat catalana i els sindicats van arribar a un principi d'acord sobre un expedient de regulació inicialment plantejat sobre 3.002 treballadors (incloent-hi 2.000 trasllats).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Després de dies de pocs avenços, a la tarda es va desencallar tot. La direcció del banc va acceptar primer reduir l'ajust inicial fins als 2.600 afectats voluntaris, a canvi de garantir 1.200 mobilitats geogràfiques. Els sindicats no van considerar possible aquesta última condició, però van valorar el canvi d'actitud negociadora. El nucli del desacord era que els representants dels treballadors no volien acomiadaments, només prejubilacions, baixes incentivades i excedències voluntàries. En canvi, la direcció de l'entitat financera plantejava que si amb les mesures voluntàries no s'arribava al màxim de l'ajust, hi hauria mesures traumàtiques.

Finalment, l'entitat que presideix Isidre Fainé també va incloure les excedències voluntàries per a un màxim de 500 persones, que es va completar a última hora de la nit amb una nova retallada dels trasllats fins als 800 empleats. La resta fins a l'ajust final de 2.600 treballadors seran baixes voluntàries i prejubilacions, sense acomiadaments.

Fonts sindicals van assenyalar que quedaven alguns serrells, com fixar els quilòmetres màxims dels trasllats, que podrien baixar de 150 a 100 quilòmetres. Des de CaixaBank es va valorar la voluntat negociadora, fidel a la tradició de no incloure mesures traumàtiques. En tot cas, les parts han aconseguit pactar abans de l'1 d'abril, el topall per evitar l'aplicació de la nova normativa aprovada pel govern de Rajoy sobre jubilacions anticipades i prejubilacions.

stats