CaixaBank vol traslladar 300 empleats cap a Catalunya i les Balears

D'aquesta manera, es reduiria el nombre d'afectats per l'ERO sobre 750 treballadors anunciat la setmana passada

CaixaBank ha proposat als representants de la plantilla el trasllat de 300 treballadors a Catalunya i Balears per cobrir la falta de personal d'aquests territoris amb l'excedent d'altres parts d'Espanya. 

El banc ho ha presentat com una mesura inicialment voluntària però que es convertirà en forçosa si els inscrits no arriben a la xifra marcada. D'aquesta manera, si es cobreixen aquests trasllats, l 'expedient de regulació d'ocupació (ERO) anunciat la setmana passada es veuria reduït de 750 a 450 empleats. 

D'altra banda, en la segona reunió de contactes previs a la presentació de l'ERO, CaixaBank també ha plantejat suprimir el concepte d'ajuda de fills per als treballadors actuals i futurs, un ajut que suposa un 5% addicional del salare base fins a la majoria d'edat dels fills dels seus empleats.

CCOO s'ha mostrat contrària al trasllat de 300 treballadors perquè "anteriorment han estat un fracàs i la gent vol tornar als seus territoris", de la mateixa manera que rebutja la rebaixa salarial perquè l'economia ja no retrocedeix.

El sindicat defensa que si CaixaBank vol reduir costos laborals continui aplicant plans de prejubilacions i noves contractacions, ja que reivindica que no sobra plantilla, ni en volen una de 'low-cost'.

L'entitat financera té detectats excedents de personal a Andalusia, les Illes Canàries, Navarra i Burgos, territoris de l'absorvida Banca Cívica, mentre té dèficit a Catalunya i les Illes Balears.