Economia 22/03/2013

Caixabank ven a OHL un 3% d'Abertis per 342 milions d'euros

Amb l'operació, OHL ja controla prop del 19% d'Abertis i es converteix en el segon accionista de referència del grup

Ara
2 min
El president d'OHL, Juan Miguel Villar Mir, i el de La Caixa, Isidre Fainé / EFE

BarcelonaCaixabank ha venut un 3% d'Abertis a la constructora OHL per 342,2 milions d'euros, segons ha informat aquesta companyia a la CNMV. Amb la operació, OHL augmenta la seva participació en grup d'infraestructures català fins el 18,93% i es converteix en el segon accionista de referència.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En virtut d'aquesta adquisició, OHL ha aconseguit un paquet de 24,4 milions d'accions d'Abertis, que avui s'ha deixat un 0,15% en borsa fins als 13,5 euros per títol.

Amb anterioritat a l'operació, el grup OHL ostentava el 15,93% del capital social de la companyia que presideix Salvador Alemany.

El juliol passat, La Caixa, a través de la seva filial Criteria CaixaHolding, va vendre una mica més d'un 1% de les seves accions en la concessionària d'infraestructures fins a situar la seva participació per sota del 30% a fi d'evitar veure's obligada a llançar una oferta pública d'adquisició (opa) sobre la seva participada.

L'entitat que presideix Isidre Fainé, que en un primer moment tenia una participació indirecta del 31% en Abertis, controlava abans de l'operació amb OHL el 28,4% del grup concessional, segons els últims registres de la CNMV.

Durant l'acte de presentació de resultats corresponents a 2012, Villar Mir va anunciar la seva intenció d'augmentar la seva participació en Abertis si el mercat ho permet i amb compres en "to menor".

També va subratllar que aquestes adquisicions sempre es farien en consens amb els altres accionistes de l'empresa concessionària.

"Hem entrat per sempre. Estem contents amb la nostra posició i si el mercat ho permet farem compres en to menor", va reconèixer llavors el president d'OHL.

També va subratllar que la companyia no té cap conflicte d'interessos amb Abertis, que opera concessions ja construïdes i que l'objectiu d'OHL és estar en la concessionària que presideix Salvador Alemany sense límit de temps.

Després de la venda de les seves autopistes al Brasil i Xile, la divisió de concessions d'OHL concentra ara dos actius: la participació en Abertis i les 16 concessionàries restants de la companyia, entre les quals s'inclouen 11 concessions d'autopistes de peatge, un aeroport, dos ports i dues concessions ferroviàries.

stats