Publicitat
Publicitat

Caixabank sortirà el proper gener de l'accionariat d'FCC

El conseller delegat de la constructora no podrà marxar fins d'aquí a un any

Caixabank i Larranza XXI, Accionistes minoritaris de B1998, la societat amb la que l'empresària Esther Koplowitz vehicula la seva participació a FCC, han pactat la seva sortida de l'accionariat al gener de 2015, segons ha informat la societat a la Comissió Nacional del mercat de Valors (CNMV).

Les dues entitats han pactat la seva sortida d'FCC en el marc del procés de reorganització de la participació de Koplowitz i el refinançament del seu deute i l'entrada de Carlos Slim com nou accionista de referència del grup constructor i de serveis amb el 25,62% del capital.

L'execució de la desinversió es farà amb l'adquisició per B1998 de les participacions en la societat de Larranza XXI (gruo Faustino) i Caixabank, en execució d'un acord de reducció de la capital i la seva immediata amortització.

D'altra banda, després de l'entrada de Slim a FCC, el vicepresident segon i conseller delegat, Joan Béjar, ha modificat alguns dels termes del seu contracte per donar més estabilitat a la companyia. Per exemple, no podrà instar de forma unilateral el seu cessament fins transcorregut el termini d'un any des de la data de començament de cotització de les noves accions derivades de l'ampliació de capital de FCC.

La indemnització a la qual tindria dret en aquest supòsit seria de dues anualitats (fix i variable anual mitjà, al que se suma la variable triennal de mitjana i la variable triennal meritada i no satisfeta).

Més continguts de