Mesures anticrisi

La Cambra de Girona deixa de subvencionar Ryanair per la supressió de quotes

La Cambra tenia un pressupost de 3,2 milions per al 2011, però l'haurà de reduir a dos

La Cambra de Comerç de Girona deixarà d'aportar diners per subvencionar la permanència de Ryanair a l'aeroport Girona-Costa Brava, després de la supressió de les quotes obligatòries que pagaven les empreses a les entitats camerals.

L'eliminació de les quotes obligatòries, amb les quals es cofinança en un 60% el pressupost les cambres de comerç, perjudicarà directament les petites i mitjanes empreses, que són les que reben la majoria dels serveis que presten les cambres, ha manifestat el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domenech Espadaler.

En aquest sentit, Espadaler ha anunciat que si han de retallar el seu pressupost en més del 50%, no tindran recursos per destinar-los a projectes com Ryanair.

La Cambra de Comerç de Girona, amb la Diputació de Girona i la Generalitat, són les tres entitats que, segons el conveni vigent, han d'aportar recursos a Ryanair a canvi de publicitat i promoció turística.

L'acord estava a punt de renovar-se abans de les eleccions perquè la companyia mantingués els vols des de Girona, però ara amb aquesta nova situació pot quedar-se sense part del seu finançament.

"Això no podrà continuar, si ara ja teníem complicat finançar el que estava demanant Ryanair, ara la Cambra serà una de les que no podrà ajudar, fins ara ho hem fet. Ho hem fet des del primer dia i estem orgullosos de haver-ho fet, i ens agradaria poder continuar, però veiem difícil poder-lo fer amb els recursos que ens quedaran", ha indicat el president de l'entitat.

Segons Espadaler, aquest no serà l'únic retallada, tampoc podran mantenir altres aportacions a institucions firals i a l'auditori, entre d'altres.

La Cambra de Comerç preveia per a 2011 uns comptes de 3,2 milions d'euros però si s'elimina l'obligatorietat de pagar quotes aquesta quantitat quedarà reduïda en 2 milions d'euros.

Segons les Cambres de Girona, Sant Feliu de Guíxols i Palamós, "contradictòriament a la finalitat que es busca d'afavorir la recuperació de llocs de treball, la proposta de suprimir el recurs obligatori de les Cambres produirà un important perjudici a la redistribució de riquesa que fan les empreses.

Més continguts de