El candidat a la Cambra, Ramon Masià, reclama canvis a Turisme de Barcelona

Masià creu que es convocaran eleccions a l'entitat quan hi hagi Govern

L'advocat i empresari Ramon Masià, candidat a la presidència de la Cambra de Comerç de Barcelona, creu que l'actual president de l'entitat, Miquel Valls, hauria de prendre les regnes del consorci Turisme de Barcelona.

Masià ho ha dit en un acte de presentació de la seva candidatura celebrat aquest dijous al Col·legi d'Economistes de Barcelona.

Ramon Masià, que és membre del comitè executiu de Turisme de Barcelona, ha dit que l'organisme té ara "un greu problema de governança" i que acumula "molta tensió". Turisme de Barcelona és un consorci format per l'Ajuntament de Barcelona i la Cambra de Comerç, que presideix l'organisme, i que té com a president executiu l'hoteler Joan Gaspart.

Segons Masià, "cal que el president de la Cambra [Miquel Valls] reassumeixi les seves funcions" per potenciar un organisme que fa 27 anys que té el mateix president i que viu fortes tensions.

Cal emmarcar les declaracions de Masià en el procés que viu Turisme de Barcelona després que a principis de mes el que era director general de consorci, Jordi William Carnes, presentés la seva dimissió del càrrec en sortir a la llum una auditoria que avisava d’irregularitats i despeses no justificades relacionades amb allotjaments, viatges i dietes durant la seva gestió.

Respecte a les eleccions a la Cambra, Masià ha dit que confia que es pugui constituir aviat un govern a Catalunya, ja que perquè es puguin convocar els comicis només cal un decret de la Generalitat. "Soc optimista que serà ràpid", ha dit Masià, que tot i així ha matisat que si el procés es retarda "no passa res", i que seguirà treballant per bastir una bona candidatura.

Finançament

Masià ha exposat els punts principals del seu programa, amb la idea de potenciar Barcelona com a centre de negocis de la mediterrània i per impulsar serveis camerals, com poden ser la mediació i l'arbitratge i potenciar la internacionalització i els serveis a les empreses, entre d'altres.

No obstant això, reconeix que un dels principals problemes de les cambres és el finançament. En aquest sentit, el membre de la candidatura Xavier Argenté ha indicat que es podria recórrer a algun préstec del Banc Europeu d'Inversions, per beneficiar-se dels actual tipus baixos d'interès aprofitant que la Cambra té un important patrimoni immobiliari, com la Casa Llotja, la seu de la Diagonal i el solar del 22@ -on s'havia de fer una nova seu-, dels quals es pot treure partit obtenint ingressos recurrents.

Més continguts de