Economia 09/12/2011

Cameron: "Els termes del tractat eren inacceptables per al Regne Unit"

El primer ministre britànic, no obstant, ha desitjat que els països de l'eurozona puguin "resoldre els seus problemes", ja que són el mercat de moltes empreses britàniques

Efe
1 min
David Cameron

Brussel·lesEl primer ministre britànic, David Cameron, ha assegurat aquesta matinada que les condicions del nou tractat per reforçar la disciplina fiscal a l'eurozona eren "inacceptables" perquè el Regne Unit s'hi adherís, ja que no s'havien admès les salvaguardes especials per al sistema financer britànic.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una compareixença posterior a la primera sessió del Consell Europeu, en la qual s'ha arribat a un tractat intergovernamental, Cameron s'ha mostrat "feliç" de no pertànyer a l'euro.

El Regne Unit viu d'Europa

No obstant, ha desitjat que els països de l'eurozona puguin "resoldre els seus problemes" i ha opinat que els acords presos aquesta matinada poden contribuir-hi.

També ha alertat la resta d'Estats que es queden fora del nou tractat sobre els riscos de comptar amb la participació de només 23 dels 27 països de la UE –tots menys britànics i hongaresos, a més de txecs i suecs, que han de consultar els seus respectius parlaments.

Per això, ha avançat que insistiran que les institucions de la UE "segueixin sent per als 27 països".

stats