Les obres del canal de Panamà llasten Sacyr, que va perdre 496 milions l'any passat

La companyia tanca el 2013 amb números vermells i amb una forta dependència del mercat exterior, d'on vénen el 53% dels ingressos

Sacyr va registrar una pèrdua neta de 495 milions d'euros en l'exercici 2013, la qual cosa suposa retallar fins a quasi la meitat els números vermells de l'any anterior. Aquestes pèrdues recullen l'impacte de les provisions de 123 milions d'euros per les obres del canal de Panamà.

A banda, la companyia també ha fet provisions de 58 milions d'euros per l'efecte de la reforma energètica en el camp de les renovables i els resultats recullen un impacte de 168 milions per l'ajust del valor dels actius de la filial immobiliària, Vallehermoso, i de 246 milions més pel sanejament de crèdits fiscals.

Sacyr ha assegurat que descomptant aquests efectes els seus guanys l'any passat haurien rondat els 100 milions d'euros i el benefici brut d'explotació (ebitda) hauria sigut de 600 milions.

La participació del 9,23% que la constructora té en el capital social de Repsol ha contribuït al resultat amb una aportació de 18 milions d'euros.

La xifra de negoci de Sacyr va caure un 10,5% l'any passat, fins als 3.065,02 milions d'euros, per la caiguda d'activitat en el mercat domèstic.

La companyia ja obté de l'exterior més de la meitat (el 53%) dels seus ingressos, enfront de la taxa del 43% que el negoci internacional va suposar un any abans.

Retallada del 10% del deute

En el capítol financer, Sacyr destaca la reducció del 10,6%, de gairebé 2.000 milions d'euros, en el seu endeutament, que en el tancament de 2013 se situava en 6.450 milions d'euros.

El president de Sacyr, Manuel Manrique, va indicar que en els últims tres anys el grup ha realitzat sanejaments per un import total de 3.000 milions d'euros, després dels quals la firma estudia mesures per reforçar el seu capital, ja siguin "corporatives o en el mercat de capitals" .