Economia 09/12/2011

Canvien de lloc la recepta de la Coca-cola

L'empresa ha anunciat que la fórmula del refresc més venut del món abandonarà la caixa forta del banc SunTrust d'Atlanta i se l'enduran a una exposició

Efe
2 min
Coca-Cola caixa forta

WashingtonCoca-cola, el fabricant de refrescos més important del món, ha anunciat que ha canviat per primera vegada des de 1925 la ubicació de la fórmula secreta de la més famosa de les seves begudes, una recepta que suposa un dels secrets industrials més ben guardats de la història.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Durant 86 anys, la fórmula del refresc havia estat en una caixa forta al banc SunTrust d'Atlanta (Geòrgia), però ara la companyia ha decidit traslladar-la a un museu d'autopromoció anomenat 'El món de Coca-cola', localitzat en aquesta mateixa ciutat.

Com a part d'una exposició anomenada 'La caixa forta de la fórmula secreta', els visitants del museu podran veure des d'aquest dijous el recipient que durant més de vuit dècades ha guardat el secret de la Coca-cola, encara que el document de la fórmula original del refresc roman tancat amb pany i clau i no està exposat al públic.

"Aquest és un dia especial en la història de Coca-cola i la culminació perfecta per a la celebració aquest any del nostre 125è aniversari", ha dit en un comunicat el president i conseller delegat de la companyia nord-americana, Muhtar Kent.

Orígens

L'origen d'una de les begudes gasoses més famoses del món es remunta a 1886, quan el doctor John Pemberton va inventar el xarop del qual va néixer el refresc i que llavors ni tan sols va ser escrit en paper.

No va ser fins al 1919, quan Ernest Woodruff i un grup d'inversors van adquirir la companyia, que la recepta es va escriure en un document que va ser guardat en una caixa forta en el Guaranty Bank de Nova York, i sis anys més tard va ser traslladat al banc d'Atlanta en què ha estat durant els últims 86 anys.

Mai copiada exactament

Diversos han estat els intents per revelar el secret de la Coca-cola i moltes les còpies dels seus suposats ingredients a tot el món, i fins i tot el 2006 una empleada de la companyia va ser detinguda per tractar de vendre la fórmula secreta a la seva eterna rival, Pepsi.

Es creu que la beguda ha variat la seva fórmula diverses vegades des que es va crear a finals del segle XIX, encara que l'empresa només admet alguns canvis menors en la recepta del refresc, que ha portat Coca-cola a convertir-se en la companyia de begudes més important del món amb la venda de 1.700 milions de refrescos cada dia.

stats