Publicitat
Publicitat

Carlos Slim ja és el primer accionista de l'empresa d'Esther Koplowitz FCC

L'empresari mexicà subscriu la meitat de l'ampliació de capital i es fa amb el 25,64% del capital del grup constructor espanyol

El mexicà Carlos Slim s'ha convertit en primer accionista de FCC, amb un 25,64% del seu capital, en materialitzar la compra de les accions que es va comprometre a adquirir en l'ampliació de capital que el grup de construcció i serveis té actualment en marxa.

L'empresari ha efectuat "la subscripció i desemborsament" d'un total de 66.790.000 noves accions de FCC, corresponents als drets de subscripció que va comprar a Esther Koplowitz, la qual cosa li ha suposat una inversió de 650 milions d'euros.

Slim ha adquirit els títols a través de la seva societat Control Empresarial de Capitals i amb data del passat 3 de desembre, segons ha indicat el grup constructor a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

L'empresari ha subscrit la meitat de l'ampliació de capital de 1.000 milions d'euros que FCC va posar en marxa el passat 1 de desembre, quan es va iniciar el període de cotització i subscripció dels drets de subscripció d'accions que es va allargar fins aquest dissabte 13 de desembre.

L'ampliació culminarà dilluns que ve, 22 de desembre, quan està previst que comencin a cotitzar els nous títols de la companyia, un cop que divendres l'operació s'inscrigui en el Registre Mercantil.

L'entrada efectiva de Slim en el capital de FCC materialitza l'acord que de finals de novembre amb Esther Koplowitz per convertir-se en soci de la constructora. L'empresària diluirà així la seva participació a FCC fins al 22,4%.

L'acord amb el magnat mexicà i l'ampliació de capital permet a l'empresària complir amb l'acord de refinançament del seu deute personal pactat recentment amb els bancs.

Més continguts de