Cas Rato: Montoro anima Hisenda a investigar el frau sense preocupar-se de noms o afiliacions polítiques

Diu que l'escandalitzaria que no s'investigués

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha defensat el paper de l'Agència Tributària (AEAT) en la lluita contra el frau fiscal i per proclamar que el Govern anima els funcionaris a investigar els indicis de frau sense preocupar-se per "noms, activitats, rellevància social o afiliació política", en una clara al·lusió al cas de l'exvicepresident del govern del PP Rodrigo Rato, tot i que no l'ha citat explícitament.

Durant la seva intervenció davant del ple del Congrés per defensar el decret llei pel qual es convoquen noves places d'ocupació pública, entre d'altres per l'AEAT, Montoro ha assegurat que l'executiu "respecta completament la independència i autonomia" d'aquests funcionaris i que "només hi intervé per intentar millorar els mitjans a la seva disposició, donar-los suport quan fins i tot se'ls ataca des de fora i estimular-los en la seva feina".

"I se'ls diu que han d'acudir allà on detectin possibles bosses de frau o indicis de delicte, sense que els hagin de preocupar gens ni mica els noms dels possibles defraudadors, ni la seva activitat professional, ni la seva rellevància social ni la seva afiliació política", ha precisat, sense esmentar cap nom concret.

El titular d'Hisenda ha insistit, tot seguit, que en la lluita contra el frau "el respecte a la llei i l'interès general estan per sobre de tot", fiins i tot "els interessos polítics o electorals, els companys i els rivals, els amics i els enemics". "Que cadascú respongui dels seus actes", ha postil·lat. En aquest punt, ha criticat els que "s'escandalitzen" en tenir notícia d'actuacions de l'Agència Tributària que impliquen "persones de rellevància social". "A mi el que m'escandalitzaria és que aquestes actuacions no es fessin, i que aquestes persones no poguessin ser investigades, com passava en ocasions anteriors", ha afegit.