CRISI DE L'EURO
Economia 31/01/2012

Antoni Castells reclama una visió transversal per abordar els reptes de la crisi

L'exconseller d'Economia vol incidir en el debat públic amb un grup d'opinió format per economistes

Manel Manchón
1 min

L'exconseller d'Economia, Antoni Castells, considera que les reformes econòmiques que són necessàries per superar la crisi econòmica no es poden abordar des del "maniqueisme". Ni tenen raó els que aposten únicament per la via de l'austeritat i el control del dèficit, ni tampoc els que consideren que tot es pot solucionar amb més dèficit. Cal, assegura, una visió transversal que pugui fer front a tots els reptes que ha portat la crisi del deute i superar, així, la paràlisi de la Unió Europea.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Castells ha constituït el grup d'opinió europeG amb un grup d'economistes amb la voluntat d'incidir en el debat públic amb anàlisis periòdiques. Entre els camps de treball figura la crisi de l'euro i el futur de la Unió Europea, la sortida de la crisi a Espanya i Catalunya, les transformacions del model de competitivitat i la fiscalitat i l'estat del benestar.

Al grup europeG, inscrit dintre del marc institucional de la Fundació de l'Institut d'Economia de Barcelona –una entitat de naturalesa privada constituïda entre la Universitat de Barcelona i un conjunt d'empreses privades–, hi figuren el mateix Castells; el catedràtic de sociologia Manuel Castells; el catedràtic d'economia aplicada de la UAB Josep Oliver; el catedràtic d'economia de l'empresa de la UAM Emilio Ontiveros; el catedràtic d'economia aplicada de la UB Martí Parellada, i la professora d'economia aplicada de la UB Gemma Garcia.

stats