Publicitat
Publicitat

DEUTE

Dades del Banc d'Espanya

Catalans i valencians són els ciutadans més endeutats d'Espanya

Catalunya també es troba entre les comunitats on més va créixer el deute autonòmic el primer trimestre de 2011. L'augment va ser del 33%, per sobre del 26,4% de la mitjana espanyola

Els valencians i els catalans són els ciutadans més endeutats de l'Estat espanyol, segons les dades que ha fet públiques avui el Banc d'Espanya. El deute de les famílies també és especialment elevat a Castella-la Manxa i les Balears.

Pel que fa al deute autonòmic, Catalunya també destaca entre les comunitats on l'endeutament més va créixer el primer trimestre de 2011. L'augment va ser del 33%, per sobre de la mitjana espanyola, que es va situar en el 26,4%. Tanmateix, Catalunya no ha sigut la comunitat on més ha crescut el deute en els primers tres mesos de l'any. Aquesta posició l'han assolida el País Basc (48,2%), Aragó (48%), Castella i Lleó (40,7%), Múrcia (39,1%) i La Rioja (38,7%). El deute de les autonomies inclou l'administració general, universitats i organismes autonòmics. A aquest deute s'hi hauria de sumar l'endeutament de les empreses públiques, que s'eleva a 18.000 milions d'euros a nivell de tot l'Estat.

Pel que fa als municipis, Madrid és l'ajuntament més endeutat, tot i que va aconseguir reduir el seu passiu un 4% al primer trimestre, fins a 7.000 milions d'euros. El de Barcelona, per contra, va veure augmentar el seu endeutament un 56%, del 700 milions del primer trimestre de 2010 als 1.100 milions del primer trimestre de 2011.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT