Economia 19/12/2012

Catalunya i Andalusia volen formar part de la gestió del Sareb

Els consellers català i andalús reclamen al govern espanyol que es traspassi els habitatges als seus territoris per dedicar-los a lloguer social

Efe
1 min

MadridCatalunya i Andalusia volen formar part de la gestió de la Societat de Gestió d'Actius procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb), més conegut com a 'banc dolent'.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així ho han manifestat aquest dimecres a Madrid el conseller de Territori i Sostenibilitat de Catalunya, Lluis Recoder, i la consellera de Foment i Habitatge d'Andalusia, Elena Cortés, després de la conferència sectorial d'Habitatge en la qual s'han reunit amb el secretari d'Estat d'Infraestructures, Rafael Catalá.

El conseller Recoder ha reclamat que es traspassin part dels actius immobiliaris gestionats per la Sareb a les comunitats autònomes per destinar-los a habitatge social. Recoder ja va demanar a l'octubre, durant el saló Barcelona Meeting Point, que una part dels pisos del 'banc dolent' anessin destinats a habitatge social, i també va reclamar-ho en l'anterior conferència sectorial.

Recoder ha aprofitat la seva intervenció en la Conferència Sectorial per reclamar "un canvi en les polítiques d'habitatge" i més confiança en els territoris perquè puguin desenvolupar estratègies pròpies i fer front a l'exclusió social residencial i a la demanda d'habitatge social derivada de la crisi.

En aquest sentit, la consellera andalusa ha demanat al govern espanyol la paralització immediata dels desnonaments, la dació en pagament i el lloguer social, així com una quitança en les hipoteques de les famílies, que en molts casos tenen clàusules abusives i estan basades en un "preu artificial, fruit de la bombolla immobiliària".

stats