Economia 31/12/2011

'The New York Times' utilitza Catalunya com a exemple de "despesa excessiva" a les autonomies

El rotatiu nord-americà il·lustra la despesa desmesurada d'algunes autonomies amb la presó de Figueres, que encara és tancada perquè no hi ha recursos disponibles per posar-la en funcionament

Ara
1 min

BarcelonaThe New York Times explica en la seva última edició del 2011 que l'Estat espanyol "s'enfronta a un dèficit pressupostari més gran del que s'esperava" i que el govern central "admet que les finances del país són, probablement, encara pitjors a causa d'una despesa excessiva per part de les comunitats autònomes".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El diari no dubta de la posició del nou govern de l'Estat i transcriu les paraules del ministre Cristóbal Montoro, que ahir divendres va insistir que bona part del dèficit que afectarà el pressupost per al 2012 es deu al fet que les 17 comunitats autònomes "han gastat imprudentment durant la darrera dècada".

Com a exemple d'aquest malbaratament de diner públic ens parla del "lloc de naixement de Salvador Dalí", i l'il·lustra amb una fotografia de la presó de Figueres. "Una presó gegant i buida". Aquest rotatiu assenyala sobre la instal·lació que costa pràcticament "un milió d'euros mensuals només d'interessos". A més, també recorda que, si els presos hi fossin traslladats, hi hauria "un cost addicional de més de 2 milions d'euros cada mes".

stats