Catalunya, cinquena comunitat amb més oportunitats laborals

Madrid i Euskadi són les regions que ofereixen més oportunitats, segons Adecco, i també on es paguen els sous més alts

Catalunya és la cinquena comunitat autònoma de l'Estat amb més oportunitats laborals, amb una puntuació de 5,3 sobre 10, segons el monitor d'Adecco d'Oportunitats i Satisfacció a la Feina del 2013. Respecte al 2012, Catalunya ha guanyat dues posicions i ha millorat mig punt en aquest índex, fet a partir d'enquestes.

El rànquing d'oportunitats laborals l'encapçala Madrid (6,8 punts), seguit d'Euskadi (6,3) i la Rioja (5,8). En canvi, les comunitats autònomes on hi ha menys oportunitats són Extremadura (1,3 punts), Andalusia (1,4) i les Canàries (1,9).

A més de les oportunitats, el monitor d'Adecco mesura diversos factors per valorar la satisfacció a la feina, i de mitjana Catalunya està valorada amb 5,1 punts. És la pitjor nota des del 2005 per a Catalunya, que en l'últim any ha caigut de la cinquena a la novena posició, i el 2013 fins i tot queda unes centèsimes per sota de la mitjana espanyola.

Encara està per sobre de la mitjana en remuneracions, i el salari mitjà brut se situa en els 1.753 euros, un 0,1% més que fa un any, segons Adecco. Euskadi, amb 1.981 euros, i Madrid, amb 1.891 euros, són les que tenen més bons salaris, mentre que la mitjana espanyola és de 1.636 euros.