Publicitat
Publicitat

Empreses

Catalunya, la comunitat amb més concursos de creditors de l'Estat

Catalunya ha estat la comunitat amb major nombre de suspensions de pagaments durant el segon trimestre de l'any amb 381 concursos de creditors. Les famílies en fallida creixen un 1,8% i creixen un 19,7% les empreses en concurs de creditors.

Segons l'Estadística de Procediment Concursal de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) publicada aquest dimecres, les famílies que es declaren en concurs de creditors a l'Estat davant la impossibilitat de fer front als seus pagaments i deutes van ascendir a 277 durant el segon trimestre de l'any, el que suposa un augment de l'1,18% respecte aquest mateix període l'any 2010, i un repunt del 10,4% en la taxa intertrimestral.


Per comunitats, Catalunya és la que més declaracions de concurs de creditors presenta amb 381 sol·licituds, la segueix la Comunitat Valenciana amb 253, Andalusia amb 211 i Madrid amb 207; totes quatre representen el 59,4% del total.


D'aquesta forma les dades indiquen que, les famílies declarades en suspensió de pagaments tornen a créixer en tot l'Estat, després d'experimentar una caiguda l'any passat del 7%. Pel que fa a les empreses, han ascendit fins a les 1.494 durant el segon trimestre, amb un augment del 19,7% en la taxa interanual i una caiguda del 3,7% respecte el trimestre anterior. En total el nombre de famílies i empreses que van fer fallida va ser de 1.771 entre abril i juny, un 16,5% més que al 2010.


Més continguts de