CONSTRUCCIÓ
Economia 24/10/2011

Catalunya construeix un 30% menys d'habitatges que l'any passat

El sector adverteix que els indicadors de compravenda d'obra nova i les hipoteques sobre habitatges segueixen en retrocés, tot i que més moderat a Catalunya que a la resta de l'Estat

Ara
1 min

BarcelonaEls habitatges d'obra nova iniciats a Catalunya entre el gener i el maig han caigut més d'un 30% en comparació amb el mateix període de l'any passat, en què ja es contruïa sota mínims, segons el darrer informe de l'Associació de Promotors i Constructors APCE.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El descens és generalitzat a totes les províncies i especialment dur a Girona, on s'ha reduït un 64,9%. A Barcelona la caiguda ha sigut del 32,4%, un 30% a Tarragona, i Lleida ha sigut la província amb millor comportament, amb una davallada de l'1,7%.

A la ciutat de Barcelona es van començar només 38 habitatges al mes de maig, un 8,6% més que a l'abril, però la meitat que durant el mateix període del 2010.

Els indicadors que recull el sector segueixen constatant la profunda crisi. Les compravendes d'habitatges nous a Catalunya van caure un 6% fins a l'agost, molt per sota del 19% de tot l'Estat. L'habitatge de segona mà va concentrar gairebé sis de cada deu operacions.

Les hipoteques sobre habitatges van retrocedir un 28,6% en el mateix període a Catalunya, i el capital concedit va davallar un 30% respecte a l'any passat.

En conseqüència amb aquesta atonia al mercat, el consum de ciment va seguir caient un 18% en el que va d'any. L'atur persisteix al sector i el nombre d'afiliats ja ha retrocedit un 15% entre el gener i el setembre.

stats