L'IPC a Catalunya augmenta dues dècimes al juliol i se situa en l'1,9%

Catalunya és una de les quatre comunitats on més augmenten els preus, juntament amb Melilla, el País Basc i Astúries

L'índex de preus de consum (IPC) a Catalunya ha crescut dues dècimes aquest juliol respecte del mes anterior i se situa en l'1,9%, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Catalunya és, juntament amb Melilla, el País Basc i Astúries, una de les comunitats on més han pujat els preus. Els quatre territoris han patit augments del 0,2%.

En el conjunt d'Espanya, l'IPC es va mantenir en els mateixos valors que el mes anterior. Al juliol, la pujada dels preus a Espanya es va situar en l'1,5%, una taxa que suposa el nivell més baix des del novembre de l'any passat.

En l'últim juliol, els preus a Catalunya van pujar en tots els segments, però especialment en el transport i també en hotels, cafès i restaurants. Els increments en aquestes dues categories ha estat del 2,8%, seguits de l'habitatge, amb un augment del 2,5%. Les pujades menys destacades s'han registrat en parament (0,4%), vestit i calçat (0,6%) i en aliments i begudes no alcohòliques (0,8%).

Per províncies a Catalunya, la que registra una taxa interanual més elevada és Girona, amb un 2% –dues dècimes més que al juny–. Barcelona o Lleida se situen sobre la mitjana catalana de l'1,9% –en la primera, els preus van augmentar una dècima més, mentre que en la segona van créixer tres dècimes–. Finalment, la província de Tarragona manté la inflació a l'1,7%, el mateix registre del mes anterior.