La Generalitat obre diversos expedients sancionadors a Cabify

Territori detecta infraccions en el compliment dels 15 minuts d'antelació per contractar les VTC

El  Govern ha obert expedients sancionadors a  Prestige  &  Limousine , la societat amb què Cabify  va tornar a operar a Barcelona a principis de març, per "incompliment" de l'obligació que els seus vehicles de lloguer amb conductor ( VTC)  es contractin amb una antelació mínima de 15 minuts, segons ha explicat aquest dimarts el director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Pere Padrosa.

L'executiu català assegura que ha decidit obrir un expedient sancionador a la plataforma després de constatar amb "inspeccions a peu de carrer" que els cotxes de la filial de Cabify no respecten el temps mínim de 15 minuts del decret de la Generalitat. Aquest expedient sancionador se suma a l'expedient informatiu que el departament de Territori i Sostenibilitat ja va obrir l'11 de març a la companyia de mobilitat fundada i dirigida per Juan de Antonio.

De fet, en paral·lel a l'obertura de l'expedient sancionador, el  Govern  ha decidit ampliar deu dies més el termini que dona a l'empresa en el marc perquè "informi de manera clara i inequívoca sobre la manera com està operant a Catalunya" i, a més, expliqui com garanteix el respecte i el compliment de l'obligació de contractar els seus cotxes amb una antelació de quinze minuts.

Cabify torna a Barcelona amb un ‘truc’ legal 34 dies després

La Generalitat amplia aquest termini després de confirmar que la documentació que ha entregat fins ara Prestige & Limousine no aporta prou informació per concloure si Cabify compleix amb les condicions que imposa el decret.

En concret, ha demanat a  Cabify  que detalli els serveis realitzats entre els dies 7 i el 10 de març, posteriors, per tant, a l'entrada en vigor de la nova regulació, i fins i tot li ha demanat que detalli l'hora de contractació i l'inici de la prestació del servei. El Govern ha instat la companyia a aclarir els termes de contractació i prestació del servei de VTC, segons ha explicat la Generalitat en un comunicat aquest dimarts.