Publicitat
Publicitat

Catalunya podrà finançar-se sense interessos l'any que ve

El ministre Montoro ofereix a les comunitats un nou fons de finançament autonòmic al 0% d'interès durant el 2015, 2016 i 2017

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha ofert aquest dimarts a les comunitats autònomes un tipus d'interès del 0% per al seu finançament l'any que ve durant el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) d'aquest dimarts. En la roda de premsa posterior al CPFF, Montoro ha dit que això és possible per la millora de la situació financera de l'Estat.

Segons el nou fons de finançament, les comunitats que compleixin els objectius d'estabilitat pressupostària, deute públic i període mitjà de pagament a proveïdors mantindran el tipus d'interès del 0% durant els anys 2015, 2016 i 2017.

A la sortida de la reunió, diversos consellers autonòmics han explicat que les comunitats adherides al FLA només podran emetre deute al 0% el 2015, i queda per veure què passarà els dos anys següents.

També les comunitats adherides al fons de liquiditat autonòmic (FLA) que no compleixin els objectius queden adscrites automàticament a aquest fons, així com les que incompleixin el període mitjà de pagament a proveïdors.

A més, amb el fons social, les comunitats podran finançar els deutes amb les entitats locals que es derivin de convenis en matèria social.

El secretari d'estat d'Administracions Públiques, Antonio Beteta, ha informat que el benefici que obtenen les comunitats en relació amb l'aplicació de tipus és de 4.312 milions per al 2015.

Montoro també ha destacat que l'Estat assumirà el cost de les devolucions pel cèntim sanitari i que la recaptació de l'impost per dipòsits bancaris es transferirà a les comunitats.

Més continguts de