ECONOMIA
Economia 05/07/2011

El 2013 començarà la sortida de la crisi, segons un informe de CatalunyaCaixa

El catedràtic Josep Oliver creu que en dos anys l'economia tornarà a créixer al voltant del 3%. Tot i així, l'atur no tornarà als nivells d'abans de la crisi "fins al 2016 o 2017"

à. Font Manté
1 min

BarcelonaL'economia catalana tornarà a créixer amb força a partir del 2013 o, com a màxim, del 2014. Segons un estudi de CatalunyaCaixa, Catalunya creixerà aquest any un 1,1% i l'any vinent un 1,6%. Aquests augments provindran únicament del sector privat, ja que el sector públic actualment "resta creixement". El 2013 (quan ja s'hagin acabat els plans d'austeritat de les administracions) es posaran els fonaments per sortir de la crisi, segons ha explicat Josep Oliver, catedràtic d'Economia que ha liderat la redacció de l'informe.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El primer trimestre de 2011, les exportacions catalanes van superar els màxims històrics registrats el 2008, amb més de 13.000 milions d'euros. Això indica, segons Oliver, que el sector exterior (tant la venda de productes a l'estranger com el turisme) han de ser la base del creixement econòmic. "Abans de la crisi, la indústria catalana va fer els deures d'expansió internacional i per això ara és competitiva", ha explicat Oliver.

A més, si es compleixen les previsions, el 2011 serà un any rècord al sector turístic, tant per nombre de viatgers (16,5 milions de visitants previstos per aquest any) com per pernoctacions en hotels (que superaran els 48 milions), malgrat que la despesa dels turistes i la seva estada mitjana "tendeix a baixar".

stats