REESTRUCTURACIÓ DE LES CAIXES
Economia 22/09/2011

CatalunyaCaixa i Unnim es preparen per l'entrada de l'Estat al seu capital

El FROB tindrà entre el 70% i el 90% del capital de les dues entitats, segons avancen fonts financeres. Les dues caixes expliquen demà en assemblea els seus plans de reestructuració

Ara
1 min

BarcelonaCatalunyaCaixa i Unnim ultimen l'entrada de l'Estat al seu capital dins del procés de reestructuració engegat fa mesos. El paper del sector públic, que s'espera predominant, abocarà les dues entitats a convertir-se en bancs i mantenir l'obra social en les seves respectives fundacions.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'entrada del Fons per a la Reestructuració i Ordenació Bancària (FROB) al capital permetrà que les dues entitats compleixin les exigències de capitalització del 10% dictades pel Banc d'Espanya.

Segons informa Efe, l'Estat acabarà tenint més del 70% del capital a CatalunyaCaixa i més del 90% d'Unnim. Demà les dues caixes explicaran en les seves assamblees els seus plans de reestructuració.

Tot i que es dóna per descomptat que el paper del sector públic serà molt predominant a les dues entitats, serà el proper dilluns 26 quan el Banc d'Espanya té previst comunicar de manera privada a CatalunyaCaixa i a Unnim la valoració dels seus actius financers.

stats