RESULTATS
Economia 30/04/2013

CatalunyaCaixa va perdre 11.856 milions d'euros el 2012

L'entitat preveu tornar als beneficis aquest 2013 i completar la recapitalització "en el primer semestre de l'any"

Efe
1 min

Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'entitat nacionalitzada, que al desembre va ser capitalitzada a través del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) amb 9.084 milions d'euros, ha precisat que té dotats 1.250 milions d'euros per fer front al cost de reestructuració del pla aprovat per Brussel·les, que preveu completar el 2014.

Sobre el 2013, l'entitat preveu tornar als beneficis i completar la seva recapitalització "en el primer semestre de l'any", a la vegada que ha iniciat el procés de venda de totes les seves oficines fora de Catalunya, que sumen 316, i que comptarà amb l'assessorament del banc d'inversió Nomura.

També al desembre, l'entitat, que no determina en la nota els resultats del primer trimestre de l'any, va traspassar actius problemàtics al Sareb, l'anomenat 'banc dolent', per un valor de 16.496 milions d'euros a un preu de transferència de 6.708 milions d'euros.

Durant els primers tres mesos de l'any, l'entitat ha augmentat el seu marge d'interessos fins als 129 milions gràcies a la "moderació dels costos financers", cosa que significa un increment del 20% respecte a l'últim trimestre de l'exercici anterior.

Una vegada completada l'operació,

stats