EMPRESES
Economia 27/02/2011

Caufec, filial de Sacresa, fa suspensió de pagaments

L'empresa té un deute de 180 milions amb cinc bancs que no han acceptat el pla de refinançament presentat. Les societats propietàries de la firma, controlades per la família Sanahuja, també tenen obert un concurs de creditors

Efe
2 min

BarcelonaEl jutjat mercantil número dos de Barcelona ha declarat el concurs voluntari de creditors (antiga suspensió de pagaments) de l'empresa Caufec, societat filial del grup Sacresa, amb un deute de 180 milions d'euros amb cinc entitats bancàries.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha informat l'empresa en un comunicat, el principal motiu de la insolvència i posterior declaració de concurs, fixat divendres passat, es produeix al no haver prosperat la proposta de refinançament plantejada per la societat als bancs creditors que la finançaven fins ara.

Caufec és una societat participada en un 85 per cent per les societats Sacresa Terrenys Promoció, Sanahuja Escofet Immobiliària i Sacresa Terrenys 2, societats controlades per la família Sanahuja, que també tenen oberts concursos de creditors.

El passat 28 de juny el grup Sacresa va presentar la suspensió de pagaments amb un deute de 1.800 milions d'euros amb quinze entitats financeres, amb el que va ser el tercer concurs de creditors més important de la història d'Espanya, només superat per Martinsa-Fadesa i promocions Habitat.

Caufec porta a terme des de 2007 les obres del pla urbanístic Porta Barcelona d'Esplugues, anomenat també Pla Caufec, que pretenia transformar 40 hectàrees de superfície entre els barris de Finestrelles, Ciutat Diagonal i Can Vidalet. El projecte era rebutjat amb una forta oposició de les entitats socials i veïnals, però ja fa anys que està aturat. Al solar destinat als gratacels hi han crescut matolls.

Aquest pla va ser impulsat pel grup immobiliari Sacresa i l'ajuntament d'Esplugues, i implicava el desenvolupament d'un espai fins ara no urbanitzat situat a l'entrada de Barcelona per l'avinguda Diagonal.

Segons indica Caufec en el seu comunicat, l'empresa segueix considerant que la proposta realitzada als bancs i el pla de negoci constitueixen la millor solució per superar l'actual situació de la companyia, per la qual cosa confia que en el marc del concurs sigui possible arribar a un acord que li permeti continuar la seva activitat amb normalitat.

El jutjat de Barcelona ha designat com a administradors concursals de Caufec Alicia Herrador Muñoz, del bufet Jiménez de Parga, i Jordi Safons Vilanova, els mateixos que intervenen en els concursos de Sacresa i Sacresa Terrenys 2.

stats